Продуктивність птиці змінюється залежно від форми заліза в її раціоні. Додавання неорганічної форми заліза поліпшує продуктивність птиці на 2,2%, а органічної ‒ в середньому на 4%. Також збільшується середньодобова маса яйця.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Як порівняти з базовим складом раціону (без додавання заліза), внесення органічної форми цього мікроелемента в корм збільшує масу яйця від 0,97 до 2,82 г на несучку на день. Неорганічна форма заліза забезпечує збільшення маси яйця на 0,06-1,81 г.
Такий результат досягається завдяки додатковому насиченню киснем організму птиці, бо залізо використовується за призначенням, а не для годівлі бактерій. Водночас середньодобове споживання корму не змінюється, тобто однакове за вживання різних форм заліза.